Over mij

Tijdens mijn opleiding in de jaren 70 aan de modeacademie in Amsterdam volgde ik met bijzondere aandacht de kunstgeschiedenis- en tekenlessen. Omdat ik vlakbij het Rijksmuseum woonde bezocht ik daar regelmatig de tentoonstellingen. Mijn belangstelling ging vooral uit naar de klassieke realistische schilderkunst en naar de Haagse- en Larense school, de wat lossere schilderstijl. Ook fotografie had mijn aandacht, speciaal portretten in zwart/wit. Enige jaren was ik lid van een fotoclub. De foto’s die ik maakte kon ik zelf manipuleren in mijn eigen donkere kamer. De stille wens om ook te gaan schilderen werd tientallen jaren later werkelijkheid.

Vier jaar volgde ik de opleiding  aan de realistische fijnschilder academie in Deventer. Door het uitbreken van de coronacrisis staakten de lessen waarna ik op eigen kracht verder ging. Naar aanleiding van foto’s die ik jarenlang had verzameld omdat ik ze interessant vond qua onderwerp, stijl of compositie maakte ik schilderijen, eerst met acylverf, al snel met olieverf op doek of paneel.

Nu maak ik portretten in opdracht. Het is heel prettig om geconcentreerd te werken om een karakter te kunnen vatten. Dat kost veel tijd en geduld. Pas als de opdrachtgever én de geportretteerde zich herkent is het schilderij geslaagd. Het portretschilderen wissel ik af met vrij werk zoals genreschilderijen en stillevens.

Wilt u eens komen kijken, neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.